skip to Main Content
085 782 5578 contact
  • Fri Frakt till SWE
  • Brett utbud av knivar
  • Högsta kvalitet knivar
  • Chattservice

Byte av blad till robotgräsklippare

Verkar det som att din robotgräsklippare är trasig, eftersom resultatet inte är lika bra som tidigare? Detta är ofta fallet då knivarna måste bytas ut. Med tiden kommer du att märka att gräset klipps något mindre jämnt av din automatiska gräsklippare. Det här är inget exceptionellt och innebär att knivarna på din robotgräsklippare måste bytas ut. Men det jobbet utförs lyckligtvis snabbt.

Byte av blad ut dig själv

Bladen i en robotgräsklippare är lätta att ersätta själv. Allt du behöver är en Phillips skruvmejsel. Även nya skruvar levereras med våra blad. Eftersom det är mycket kraft skruvarna utsätts för under användning rekommenderar vi att du byter ut både gräsklipparbladen och skruvarna. Du kan göra det hemma och sker på mindre än femton minuter.

När ska du byta ut?

Varannan till var tredje månad måste knivar på en robotgräsklippare bytas ut. Detta är i genomsnitt cirka 3 gånger per klippsäsong, men lyckligtvis utförs det snabbare att t.o.m. nästa klippsession. Observera att de nya bladen är vassa som rakhyvlar. Vi rekommenderar därför att du gör det med handskar och stor försiktighet.

Hur byter man ut?

Som vi tidigare nämnt är det extremt enkelt att byta blad. Allt du behöver är en Phillips skruvmejsel. Du vänder din robotgräsklippare upp och ner, varefter bladen är tydliga synliga. Dessa är fastsatta på klipparen med en skruv per blad.

Vi rekommenderar också att du byter ut skruven. Av denna anledning levererar vi skruvarna tillsammans med knivarna. Du lossar enkelt skruvarna en efter en och tar bort knivarna. Placera dem separat på ett ställe där de kan hittas omedelbart för att förebygga olyckor. När alla bladen tas bort kan du fästa de nya bladen. Var uppmärksam, för de nya bladen är naturligtvis ännu skarpare! Skruva inte åt knivarna för hårt, eller för löst och var varsam att om robotgräsklipparen stöter på ett hinder i gräset kan knivarna gå sönder. Ett helt blad lossna eller bitar av det och detta kan orsaka olyckor om man går barfota i gräset.