skip to Main Content
085 782 5578 contact
 • Fri Frakt till SWE
 • Brett utbud av knivar
 • Högsta kvalitet knivar
 • Chattservice

7 anledningar varför blad på robotgräsklippare behöver bytas ut

Varför ska Robotgräsklippare knivar bytas ut?

Bra fråga! Det är en som vi ofta har fått. Därför förklarar vi det här i detalj. Det är viktigt att byta bladen i tid. Ja, men varför? Tja, för att de har blivit något trubbiga. Det kan få stora konsekvenser. Vi förklara detta kortfattat och lättföreståligt.

 1. Inga brutna blad på gräset

Genom att byta bladen i tid förhindrar du att knivdelar hamnar på gräset. Brutna blad på gräset betyder skarpa delar på gräset. Det kräver mycket onödig tid för att hitta trasiga delar på gräsmattan. Byte av robotblad är ett enkelt sätt att förhindra detta.

 1. Bättre resultat med din robotgräsklippare

Om alla blad arbetar synkroniserat uppnås det optimala resultatet med din robotgräsklippare. Detta tack vare rätt balans. Om det saknas en kniv eller någon är sönder, då finns inte den rätta balansen. Detta innebär att gräset inte kommer att skäras proportionellt. Därför, med bra och skarpa blad blir resultatet betydligt bättre.

 1. Robotgräsklippare som varar längre

En robotgräsklippare som inte fungerar balanserat behöver längre tid för bra klippning och reparationer kan krävas. I värsta fall måste hela robotgräsklipparen ersättas. Det är ganska synd eftersom de är dyra apparater. Vi tycker att dessa enheter helt enkelt måste fungera väl. Med nya knivar är risken att blad brys också mycket mindre där trasiga delar kan hamna i gräsklipparen, vilket kan ha katastrofala konsekvenser.

 1. Säkerhet!

Säkerhet framför allt! Vi ser även detta som viktigt och brutna blad är inte helt säkra. Faktum är att brutna blad som landar på gräset kan vara extremt farliga. Vad händer om någon går på gräset barfota? Du förstår bekymret.

 1. En snygg gräsmatta

Vi har redan nämnt en proportionellt klippt gräsmatta. De små stråna som ibland sticker ut ger inte en vacker helhet. Avsikten är att gräset skall vara jämnt ansat. Så blev det till en början men jämfört med senare resultat kan det vara något nedslående. Inte särskilt bra. Det är just vad som händer när knivarna är lite trubbiga.

 1. Mindre frekventa klippningsbehov

Det här är en enkel beskrivning:

vassa blad + bra robotgräsklippare = välskuret gräs.

slöa blad + bra robotgräsklippare = inte så välskuret gräs.

Så det är väldigt enkelt egentligen? Anledningen till detta? Stukade blad skär inte, istället hugger de sig genom gräset. Det är inte så bra för gräset, dessutom uppstår tuvor.

 1. Mindre känslighet för hinder

Nyare blad är helt enkelt mindre känsliga för hinder. Dessa hinder är ett av huvudskälen till varför bladen skall vara skarpa och genom att köpa nya blad i tid kommer det att vara längre. Att byta blad är därför viktigt.