skip to Main Content
085 782 5578 contact
  • Fri Frakt till SWE
  • Brett utbud av knivar
  • Högsta kvalitet knivar
  • Chattservice

En ny klippsäsong

Robotgräsklipparna kan nästan tas ut på gräsmattan igen! Det är mycket som har tinat igen, pollen har börjat sprida sig med vinden och snön från vintern verkar till slut ha försvunnit. Det betyder att gräset börjar växa igen. Vi rekommenderar att du väntar med att klippa och kanske gödselbehandlar din gräsmatta. Det är klokt att lämna gräset sedan ett tag då det är viktigt att inleda klippsäsong med en hälsosam gräsmatta.

Så här inleder du en ny klippsäsong med din robotgräsklippare

Självklart kommer mycket arbete att utföras under en ny klippningssäsong. Tyvärr kan du inte komma undan med enbart en robotgräsklippare. Det årliga underhållet måste också utföras, men det behöver inte alls vara svårt. Det är klokt att börja med en bra genomgång och med det menar vi en ordentlig rengöring av chassit. Detta utförs lätt med en pensel. Delar som du kan få bort den värsta smutsen på, där kan en fuktig trasa en fuktig trasa användas, men tänk på att för mycket vatten aldrig är bra för en maskin.

Nya blad för robotgräsklipparen

Förutom en bra rengöring inför ny säsong är det också en bra tid för nya blad. Så att du kan börja året med fräsch utrustning och det samtidigt blir lättare att hålla reda på när nya blad behövs. Skriv gärna in det direkt i din kalender, vilket kommer göra det ännu enklare. Kontrollerar även robotgräsklipparen för eventuella tecken på slitage. Detta gör det lättare att se om allt kommer fungera bra under säsongen.

Då är den eviga frågan kvar: när börjar det bli dags att ställa ut robotgräsklipparen på gräset? Självklart kan man inte säga att detta skall ske ett visst datum. Men vanligtvis bör gräset klippas igen någon gång i april. Men kom ihåg att kontrollera om gräset är för mjukt eftersom det är mycket bättre att klippa när det är torrt.