skip to Main Content
085 782 5578 contact
  • Fri Frakt till SWE
  • Brett utbud av knivar
  • Högsta kvalitet knivar
  • Chattservice

Är din robotgräsklippare redo för våren?

Våren gäller det för robotgräsklippare

Det rekommenderas ofta att göra det redan på hösten, men vi förstår att du bara inte haft tid för den årliga stora genomgången av din robotgräsklippare. Förra året blev det snabbt kallt och snön, det var inte motiverande att göra genomgången då. Men nu när det är vår igen, då är det verkligen nödvändigt. Att ändå köra på med sin maskin kan snabbt leda till kostnader så vi rekommenderar inte det. Lyckligtvis är det väldigt lätt att göra allt själv och vi är glada kunna berätta för dig hur du kan göra det.

Upprustningen

En sådan genomgång består av ett antal punkter som är viktiga att utföra och vi har lagt upp dem här snabbt. Det gör det hela enkelt för dig.

  • Rengör robotgräsklipparen
  • Byt bladen
  • Installera senaste programvaran
  • Kontrollera batteriet

Den stora rengöringen av maskinen åtföljs av en kontroll. Finns det sprickor eller mycket djupa repor? Då är det klokt att uppmärksamma dessa. Speciellt chassit är viktigt så att det blir ordentligt rent eftersom den roterande delen sitter här och det är även den del som tar mest stryk. Rengöring görs väldigt enkelt med en pensel.

Man skall byta ut alla knivar vilket också är väldigt enkelt. Läs vår blogg för instruktioner om hur man byter ut gräsklipparblad, så skall det vara problemfritt att utföra det själv.

Programvaran är inte lika lätt. Varje maskin har en egen programvara och kräver därför lite olika uppdateringar. Men tillverkarna gör det inte särskilt svårt heller varför vi rekommenderar att du tar reda på vilken din modell av robotgräsklippare är, sedan letarl i en sökmotor som Google. Sätt ordet “uppdatering” bakom din modell i sökfältet och sedan kommer resten automatiskt att dyka upp. De flesta tillverkare beskriver också hur du kontrollerar batteriet. Så det behöver inte vara ett problem.

Grattis. Du har just sparat upp till 200 euro!