skip to Main Content
085 782 5578 contact
  • Fri Frakt till SWE
  • Brett utbud av knivar
  • Högsta kvalitet knivar
  • Chattservice

Klippningssäsongen har börjat igen

Ja, nu är det där. Klippningssäsongen är verkligen igång igen. Blommorna står i blom och gräset växer för fullt igen vilket betyder att det är dags att sätta ut klipparen tillbaka på gräset. Så om du inte redan har gjort det, borde du göra det snabbt och vi hjälper gärna till med det.

Våren svänger in

Precis som allt annat behöver en robotgräsklippare en ordentlig rengöring. Det låter mycket svårare än det är. Men ett antal bra riktlinjer kan aldrig skada. Det är därför vi vill förklara hur allt fungerar och det finns ett antal saker som måste beaktas.

Nya blad för robotgräsklipparen

Förutom en bra rengöring inför ny säsong är det bra läge för nya blad så att du kan börja året med en fräsch maskin och det blir lättare att hålla reda på när nya blad kommer behövas. Skriv in det direkt i din kalender, vilket gör det ännu enklare. Man skall även kontrollera sin robotgräsklippare för eventuella tecken på slitage. Det gör det lättare att se om allt kommer fungera utan avbrott under året.

Översikt

En genomgång inför användning består av ett antal punkter som är viktiga att genomföra och vi har listat dem här för att göra det så enkelt som möjligt.

  • Rengör robotgräsklipparen
  • Byt bladen
  • Installera den senaste programvaran
  • Kontrollera batteriet

Den stora rengöringen av maskinen åtföljs av en kontroll. Finns det sprickor eller mycket djupa repor? Detta är bra att uppmärksamma inför säsong. Speciellt chassit är viktigt att kontrollera så att det lättare hålls rent, där den roterande delen sitter, vilken även den som tar mest stryk. Rengöringen är väldigt enkelt och genomförs med en pensel.

Man skall alltid ersätta bladen och det är väldigt enkelt som det går att läsa sig till i vår blogg med artiklar och instruktioner hur robotgräsklipparblad byts ut. Där framgår hur enkelt man kan byta bladen själv.

Programvaran är inte lika lätt. Varje maskin har en egen programvara och därför finns olika uppdateringar. Men tillverkarna har inte gjort det för svårt heller. Vi rekommenderar att du tar reda på vilken modell och plattform som används, sedan letar upp programvaran i en sökmotor som Google. Sätt ordet “uppdatering” direkt efter din modell i sökfältet och sedan kommer resten automatiskt att dyka upp. De flesta tillverkare förklarar också hur du kontrollerar batteriet varför det inte heller behöver vara ett problem.