skip to Main Content
085 782 5578 contact
  • Fri Frakt till SWE
  • Brett utbud av knivar
  • Högsta kvalitet knivar
  • Chattservice

Titan- eller stålblad för en robotgräsklippare?

Vi har fått samma fråga många gången. Vad exakt är skillnaden mellan titan och stål på en robotgräsklippare? Och vi kan tänka oss att det är svårt i början varför vi tycker det är viktigt att förklara det på ett mycket enkelt sätt. På så sätt vet du var du står.

Det finns flera typer av knivar. Vi säljer tre av dessa typer själva. Vi har valt att sälja dessa tre typer av knivar. Anledningen till detta är att dessa är de mest använda. Vi använder också själva de blad som vi säljer eftersom vi är övertygade om kvaliteten på vår egen produkt. Vi skulle vilja dela det med dig.

Stålknivar

De vanligaste bladen är stålbladen. Dessa säljs i stor skala över hela Nederländerna och Belgien. Dessa typer av blad har en standard tjocklek på 0,6 mm. Generellt är dessa knivar stora. De håller upp till två månader, varefter chansen att de bryts sönder blir större. Eftersom vi vill förhindra denna möjlighet rekommenderar vi att du alltid byter ut dessa knivar efter 2 månader.

Stålblad med titankant

Dessa knivar med titankant är redan starkare än de vanliga stålbladen. Kanterna är lite skarpare och de skär lite bättre. Vi märkte på vårt gräs att de var snyggt klippt efter att vi provat dessa blad. De har samma tjocklek på 0,06 millimeter. De varar också lite längre än stålklingorna. Vi rekommenderar dock att du byter ut dessa knivar efter ungefär tre månader.

Knivar helt i titan

Vi har denna tredje typ från ett antal varumärken i vårt utbud. De är ännu tåligare och har övertygat oss eftersom vi provat själva med egen robotgräsklippare. Dessa knivar är också 0,06 millimeter tjocka, så det är ingen skillnad där. Men de är skarpare. Och de håller sig skarpa längre. Vi tyckte särskilt om dessa och de bör också bytas ut efter tre månader. Det här är mer tåliga och eftersom vi verkligen vill förhindra att knivarna bryts uppskattas de. Så som en långsiktig åtgärd rekommenderar vi att du alltid använder dem. Detta är vårt kompletta utbud av titanblad.