Begränsningskabel för Florabest

Begränsningskabel för Florabest finns i olika typer och längder. Normal begränsningskabel är 2,7 mm tjock och är standardkabeln. Extra stark begräns ningstråd är 3,4 mm tjock, har mindre signalförlust och är kraftigare. Rullarna med begränsningstråd finns i 100 meter, 150 meter, 250 meter och 500 meter.

Minimera gnagskador med vår fiskoljefria begränsningskabel och förhindra dessutom slitage tack vare dess UV- och fuktresistenta beläggning.

Visa filter

Visar alla 14 resultat

Se alla installations- och reparationssatser här:

Begränsningskabel för Florabest

Ska du flytta och ta med dig robotgräsklipparen Florabest? Eller har du ändrat din trädgård och fått slut på begränsningskabel? Då kan du enkelt utöka dina zoner, ersätta trasiga delar av klippområdet eller skapa en ny tråd med begränsningskabel för Florabest robotgräsklippare. Begränsningskabel kallas även begränsningskabel eller begränsningskabel.

Fiskoljefri begränsningskabel med UV- och fuktbeständig beläggning

När kablar innehåller fiskolja drar de till sig skadedjur. Vi rekommenderar därför att du använder en kabel som är fri från fiskolja. Det är också viktigt att begränsningskabel har en UV- och fuktbeständig beläggning. Om en kabel inte har en UV- och fuktbeständig beläggning kommer den att torka ut med tiden. Därmed torkar isoleringen ut och begränsningskabeln blir så småningom permanent skadad. Detta leder till att din begränsningskabel slutar fungera med tiden, vilket resulterar i signalförlust. Våra begränsningskablar är därför fria från fiskolja och har en UV- och fuktbeständig beläggning.

Hur fungerar begränsningskabeln för robotgräsklipparen Florabest?

En robotgräsklippare hittar sin väg genom att lägga ut en begränsningskabel. Från laddstationen skickas en signal genom kabeln, och denna signal fångas upp av robotgräsklipparen. Detta talar om för gräsklipparen att den har nått gränsen för klippområdet och att den kommer att börja klippa i en annan riktning.

Hur läggs begränsningskabeln på klipproboten Florabest?

I de flesta fall läggs tråden ut på gräsmattan och fästs med speciella signalkabelhållare. Med tiden försvinner tråden in i gräsmattan och är inte längre synlig. Om du vill vertikalskära gräset då och då är det en bra idé att gräva ner begränsningstråden. Så att den inte skadas av markberedningen. Detta görs vanligtvis på ett djup av 5 till 10 centimeter. Beroende på hur djupt markberedaren eller krattan går.

Placera avgränsningsnät runt hinder?

Har du blommor eller växter eller utstickande trädrötter som robotgräsklipparen inte får röra? Då måste du avgränsa dessa från kanten av klippområdet med hjälp av begränsningskabel Florabest. Det finns olika sätt att hålla ett hinder borta från marknivån, det beror på situationen och robotgräsklipparen. Se bruksanvisningen eller webbplatsen för robotgräsklipparen för att se hur detta fungerar för robotgräsklipparen Florabest.

Skapa en extra skärzon

De flesta robotgräsklippare kan klippa andra områden än standardzonen. Som till exempel trädgården eller en annan gräsyta. Att utöka dessa zoner är enkelt att göra med extra begränsningskabel. Genom att lägga en smal gata med begränsningskabel kan robotgräsklipparen hitta sin egen väg till den andra zonen, förutsatt att gatan har en jämn yta. Om det inte finns någon förbindelse mellan de två zonerna måste du flytta robotgräsklipparen manuellt, och den kan inte heller hitta tillbaka till laddstationen på egen hand. Se bruksanvisningen eller webbplatsen för din robotgräsklippare för att se hur detta fungerar för din robotgräsklippare Florabest.

Ytterligare förnödenheter

- Kabelanslutningsdon Dessa är avsedda att ansluta den gamla begränsningskabeln till den nya kabeln. Skarvklämmor kallas även kopplingar, anslutningsklämmor, kontakter eller trådanslutningar - Signalkabelhållare Signalkabelhållare används för att fästa begränsningskabeln i marken. Vanligtvis säkrar du tråden med 1 sprint per meter, beroende på situationen. Signalkabelhållare kallas även för pinnar, häftklamrar eller jordpluggar. Du kan enkelt beställa dessa extra tillbehör när du beställer begränsningskabel.