Begränsningskabel för Gardena

Extra begränsningstråd för Gardena gör det enkelt att skapa nya klippzoner i trädgården. Tråden finns i längderna 100 meter, 150 meter, 250 meter och 500 meter. Dessutom finns det två olika typer av tråd. Normal kant tråd är 2,7 mm tjock och är standardtråden. Extra stark begränsningskabel är 3,4 mm tjock, har mindre signalförlust och är robustare.

Minimera gnagskador med vår fiskoljefria begränsningskabel och förhindra dessutom slitage tack vare dess UV- och fuktresistenta beläggning.

Visa filter

Visar alla 15 resultat

Visa filter

Visar alla 15 resultat

Se alla installations- och reparationssatser här:

Begränsningskabel för Gardena

Har du förändrat trädgården? Anlagt en damm? Eller ska du kanske flytta? Då kan du enkelt skapa en ny klippzon eller modifiera ditt nuvarande klippområde med en begränsningskabelrulle för Gardena robotgräsklippare. Med hjälp av skarvklämmor kan du enkelt ansluta den gamla och nya Gardena begränsningskabeln till varandra och använda markpålar för att fästa kabeln i marken.

Fiskoljefri begränsningskabel med UV- och fuktbeständig beläggning

När kablar innehåller fiskolja drar de till sig skadedjur. Vi rekommenderar därför att du använder en kabel som är fri från fiskolja. Det är också viktigt att begränsningskabel har en UV- och fuktbeständig beläggning. Om en kabel inte har en UV- och fuktbeständig beläggning kommer den att torka ut med tiden. Därmed torkar isoleringen ut och begränsningskabeln blir så småningom permanent skadad. Detta leder till att din begränsningskabel slutar fungera med tiden, vilket resulterar i signalförlust. Våra begränsningskablar är därför fria från fiskolja och har en UV- och fuktbeständig beläggning.

Hur fungerar en begränsningskabel för robotgräsklipparen Gardena?

Robotgräsklipparen på Gardena hittar sin väg genom att följa begränsningskabeln. Robotgräsklipparens laddningsstation sänder en elektromagnetisk signal genom kabeln. När robotgräsklipparen kommer för nära begränsningskabel fångar den upp denna signal. På så sätt vet robotgräsklipparen att gränsen för klippområdet har nåtts.

Installation av begränsningskabel till robotgräsklippare för robotgräsklipparen Gardena

Det finns flera sätt att lägga ut begränsningskabel för Gardena robotgräsklippare. För att undvika att kabeln skadas vid markberedning rekommenderar vi att kabeln grävs ned på ett djup av 5-10 centimeter, för att vara säker bör du läsa bruksanvisningen till din Gardena robotgräsklippare innan du gräver ned den. I de flesta fall läggs tråden helt enkelt på gräsmattan och säkras med speciella signalkabelhållare. Efter en tid kommer gräsmattan att växa över tråden och den kommer inte längre att synas.

Lägga ut extra begränsningskabel runt en rabatt, trädrot eller andra hinder?

Med hjälp av en begränsningskabel kan du skapa ytterligare områden där robotgräsklipparen inte får köra. Till exempel när du förändrar din trädgård och skapar en extra blomsterbädd, eller när trädrötter sticker upp över marken, är det viktigt att skydda dessa så att robotgräsklipparen inte kör över dem. Det gör du genom att skapa en extra slinga runt dessa hinder med begränsningskabel för robotgräsklipparen Gardena. På webbplatsen eller i bruksanvisningen till din Gardena robotgräsklippare kan du läsa om hur du lägger ut Gardena begränsningskabel och vad du bör tänka på när du köper en robotgräsklippare.

Skapa ytterligare en skärzon

Det är också möjligt att skapa en andra klippzon, till exempel på andra sidan av din uteplats. Med begränsningstråd kan du enkelt skapa en andra zon. Med de flesta robotgräsklippare idag kan du koppla ihop zonerna genom att skapa en smal gata som gräsklipparen kör igenom. Om du placerar zonen helt någon annanstans, t.ex. i trädgården eller på baksidan, måste du flytta robotgräsklipparen manuellt och föra tillbaka den till laddstationen. Se bruksanvisningen för robotgräsklipparen Gardena för att se hur anslutningen av flera zoner fungerar för din gräsklippare.

Ytterligare förnödenheter

- Kabelanslutningsdon Dessa är avsedda att ansluta den gamla begränsningskabeln till den nya kabeln. Kabelanslutningsdon kallas även för kopplingsdon, anslutningsklämmor, kontaktdon eller trådanslutningsdon - Signalkabelhållare Signalkabelhållare används för att fästa kantlinan i marken. Vanligtvis säkrar du kabeln med 1 sprint per meter, beroende på situationen. Se bruksanvisningen till din robotgräsklippare för att vara säker. Ledarsprintar kallas även för pinnar, häftklamrar eller jordpluggar.