skip to Main Content
085 782 5578 contact
  • Fri Frakt till SWE
  • Brett utbud av knivar
  • Högsta kvalitet knivar
  • Chattservice

Robotgräsklippare knivar för Florabest

Florabest Accu gräsklipparrobot är en maskin från Lidl.
Denna robotgräsklippare är utrustad med ett 3-bladssystem. Det innebär att det finns 3 Florabest knivar fastsatta på skärhuvudet som skär gräset.

Bladen till Florabest Accu Mowing robot kan enkelt beställas online.
Nedan finns alla blad som passar Florabests robotgräsklippare. De är lätta att ersätta, så att din gräsklipparrobot snabbt kan komma ut på gräsmattan igen.

Florabest Accu robotgräsklipparblad

Dessa blad slits över tiden. Om en Florabest gräsklipparrobot börjar skära ojämn beror det på att gräsklipparen skär små bitar av gräset flera gånger i veckan. Det finns också ofta stenar, kvistar och andra föremål i gräset där robotklipparen går. Det är därför lämpligt att byta bladen varannan till var tredje månad.

Det finns olika knivar tillgängliga, i stål eller titan. Stålblad är billigare, men de håller kortare tid (upp till 2 månader). Titanblad är av högre kvalitet och därför starkare samt skarpare. Detta är också anledningen till att dessa blad håller i genomsnitt en månad längre, samtidigt bör dessa blad bytas ungefär efter 3 månaderna.

Byte på Florabest robotgräsklippare

Knivarna måste alltid bytas ut samtidigt med skruvarna. När bladen används för länge är de mer benägna att brytas av. När bitar lossnar hamnar dessa skarpa partiklar i gräset och skapar farliga situationer. Bladen kan enkelt bytas ut med hjälp av en skruvmejsel.
  1. Stäng av robotgräsklipparen.
  2. Vänd gräsklipparroboten och skruva loss de gamla knivarna samt skruvarna med en skruvmejsel och ta bort dem.
  3. Avlägsna omedelbart alla gräsrester samt skräp i botten av klipparen så att den kan klippa gräsmattan igen.
  4. Placera de nya Bosch gräsklipparbladen och fixera dem med de nya skruvarna.
  5. Vänd robotgräsklipparen rätt och den är redo att klippa gräset igen!