skip to Main Content
085 782 5578 contact
  • Fri Frakt till SWE
  • Brett utbud av knivar
  • Högsta kvalitet knivar
  • Chattservice

Begränsningskabel för Husqvarna Automower

Begränsningskabel för Husqvarna Automower

Med extra begränsningskabel för Husqvarna Automower kan du enkelt skapa nya klippningszoner eller expandera befintliga zoner. Har du till exempel omvandlat din trädgård och planterat extra växter eller blommor? Då vill du inte att robotklipparen klipper över dessa. Det är därför viktigt att utesluta dessa områden från klippningsområdet, och detta görs med hjälp av begränsningskabel. Denna kallas även slingkabel eller slingtrådtråd och finns i rullar på 100 meter, 250 meter samt 500 meter.

Om du vill ansluta befintlig kabel till ny behöver du också kabelanslutningarna. Du behöver endast märlor när du lägger tråden ovanför marken och inte gräver er den.

Hur fungerar en robotgräsklippare med begränsningskabel och hur installerar du den?

Begränsningskabel för Husqvarna Automower och hur den placeras avgör klippningsområdet för robotgräsklipparen. En signal skickas från laddningsstationen till robotgräsklipparen, vilken tas in av Husqvarna Automower. Denna signal indikerar att robotgräsklipparen inte får klippa här. Installation av begränsningskabel förklaras i manualen för gräsklipparen eller på robotgräsklipparens hemsida. Vanligtvis läggs kabeln över marken och säkras med märlor. Med tiden växer gräsmattan över kabeln och är inte längre synlig. Det är också möjligt att gräva ner kabeln. Om du vill klippa gräset hela vägen ut är det här ett bättre alternativ. Detta är även fördelaktigt om man vill undvika att skada kabeln. Vanligtvis grävs kabeln ner på ett djup av 5 till 10 centimeter, beroende på storleken av skarvar. Konsultera din robotgräsklippares handbok för säkerhets skull.

Lägga begränsningskabel runt en blomsterbädd eller annat hinder

Har du delar i din trädgård där Husqvarna Automower inte får klippa, såsom träd, växter, blomsterbäddar, trädrötter eller andra hinder? Då kan du enkelt utesluta dessa områden från klippområdet genom att lägga en loop runt området. Det finns flera sätt att tillämpa detta. Hur det fungerar för din Husqvarna finns i manualen till din robotgräsklippare.

 

Extra krav

  • Kabelanslutningar:
    Dessa är avsedda att ansluta den gamla zonen till den nya och dess kablar. Kabelanslutningar kallas även anslutningskontakter.
  • Märlor:
    Märlor är avsedda att säkra begränsningskabel n i marken. Vanligtvis fixerar du kabeln med 1 kabelstift per meter, beroende på omständigheterna. Konsultera din robotgräsklippares handbok för säkerhet skull.

Märlor kallas ibland också stift, häftklammer eller jordpluggar.