skip to Main Content
085 782 5578 contact
 • Fri Frakt till SWE
 • Brett utbud av knivar
 • Högsta kvalitet knivar
 • Chattservice

Begränsningskabel för McCulloch

Begränsningskabel för McCulloch

Med extra begränsningskabel kan du enkelt installera nya klippningszoner i trädgården. Har du förändrat trädgården, skapat en damm eller kommer du sannolikt att flytta? Då kan du med en rulle begränsningskabel för McCulloch robotgräsklippare enkelt skapa en ny klippningszon eller justera ditt nuvarande klippningsområde. Du kan enkelt ansluta den gamla kabeln med den nya för McCulloch med hjälp av kabelanslutningar och använda märlor för att fästa kabeln i marken.

Kabeln finns i olika storlekar:

 • McCulloch begränsningskabel 100 meter
 • McCulloch begränsningskabel 250 meter
 • McCulloch begränsningskabel 500 meter

Hur fungerar en begränsningskabel för McCulloch gräsklippare?

McCulloch robotgräsklipparen finner sin väg genom att följa begränsningskabeln. Laddplatsen för robotgräsklipparen skickar en elektromagnetisk signal genom ledningen. När robotgräsklipparen kommer för nära yttre gränsen mottar den en signal. Robotgräsklipparen vet då till exempel att yttre gränsen för klippområdet är nått.

Installera begränsningskabel för McCulloch robotgräsklippare

Det finns olika sätt att lägga ut omkretsen med kabel för McCulloch robotgräsklippare. För att förhindra att kabeln skadas vid skarvning rekommenderar vi dig att gräva ner tråden med ett djup av 5-10 centimeter. För säkerhet skull hänvisas till handboken för din McCulloch robotgräsklippare innan du gräver den. I de flesta fall läggs kabeln helt enkelt på gräsmattan och fästs med speciella märlor. Efter tid växer gräsmattan över kabeln så att den inte längre är synlig.

 

Skapa ett nytt klippningsområde

Det är också möjligt att skapa ett andra klippningsområde, till exempel på andra sidan en terrass. Med begränsningskabel kan du enkelt skapa en andra zon. Med de flesta robotgräsklippare kan du ansluta zonerna genom att skapa en smal gata genom vilken klipparen kör. När du skapar området någon helt annanstans utan möjlighet att ansluta dem, till exempel på ena sidan trädgården och en bit som ligger nedanför på andra sidan ansluten via trappsteg, måste du manuellt flytta robotgräsklipparen och därefter flytta tillbaka den till laddningsstationen. Se handboken för din McCulloch gräsklippare, för att se hur flera zoner ansluts och fungerar för din gräsklippare.

Extra krav

 • Kabelanslutningar:
  Dessa är avsedda att ansluta den gamla zonen till den nya och dess kablar. Kabelanslutningar kallas även anslutningskontakter.
 • Märlor:
  Märlor är avsedda att säkra begränsningskabel n i marken. Vanligtvis fixerar du kabeln med 1 kabelstift per meter, beroende på omständigheterna. Konsultera din robotgräsklippares handbok för säkerhet skull.

Märlor kallas ibland också stift, häftklammer eller jordpluggar.