Worx Landroid M WR141E robotgräsklippare knivar

Alla modeller av Worx Landroid använder samma 3 robotgräsklippare knivar monterade på ett roterande block. Knivarna är antingen av 0,6 mm massivt stål eller titanbelagda för att hålla längre. Hur länge de håller beror på klipptimmarna och gräsmattan. Därför är det smart att beställa knivarna i större kvantiteter. På så sätt har du alltid knivar i lager när de behöver bytas ut. De Worx Landroid M WR141E robotgräsklippare knivar som är lämpliga för denna modell listas nedan.

Visa filter

Visar alla 15 resultat

Visa filter

Visar alla 15 resultat

Worx Landroidens funktioner på din gräsmatta

De 3 roterande knivarna ger ett kantklippningsläge. Det innebär att knivarna sträcker sig precis utanför robotgräsklipparen och tar med så mycket av gräsmattans kanter som möjligt. De vassa knivarna ser till att gräset strimlas och skapar hälsosam jord som du inte behöver kratta. Knivarna bör dock förbli vassa. När knivarna är trubbiga eller slitna klipper de inte gräsmattan ordentligt och skadar gräset. Som ett resultat kommer du att se fula fläckar i din gräsmatta. En månatlig kontroll visar snart om knivarna är slitna och behöver bytas ut.

Byte av de 3 robotgräsklipparknivarna

När du ska byta ut knivarna beror naturligtvis på hur din gräsmatta ser ut. Stålblad håller i genomsnitt i två månader innan de behöver bytas ut. Titanblad är starkare och bör bytas ut i genomsnitt var 3:e månad. Vi rekommenderar att du stänger av apparaten innan du byter ut knivarna. Knivarna är vassa så vi rekommenderar att du använder handskar. Bladen på Worx Landroid M WR141E robotgräsklippare är fästa med skruvar och lossas därför med en skruvmejsel. Byt ut de gamla knivarna mot nya knivar och skruvar. Skruvarna ingår i din beställning av de nya robotgräsklipparbladen. Manualen till din Worx Landroid förklarar exakt hur detta fungerar