Begränsningskabel för Belrobotics

Begränsningskabel för Belrobotics finns i olika längder och utföranden. Till exempel finns det rullar som är 100 meter, 150 meter, 250 meter och 500 meter långa. Dessutom finns det två olika typer av tråd. Normal begränsningskabel är 2,7 mm tjock och är standardtråden. Extra stark begräns ningstråd är 3,4 mm tjock, har mindre signalförlust och är kraftigare.

Minimera gnagskador med vår fiskoljefria begränsningskabel och förhindra dessutom slitage tack vare dess UV- och fuktresistenta beläggning.

Visa filter

Visar alla 14 resultat

Visa filter

Visar alla 14 resultat

Se alla installations- och reparationssatser här:

Begränsningskabel robotgräsklippare

Saknar du begränsningskabel till Belrobotics? Skulle du vilja utöka robotgräsklipparens klippzoner? Eller har kabeln till robotgräsklipparen gått sönder? Då behöver du ytterligare begränsningskabel för Belrobotics. Du kan enkelt ansluta denna begränsningskabel till den gamla kabeln med hjälp av skarvklämmor. Dessa kan enkelt beställas tillsammans med kabeln, liksom kabelstift. Med stift kan du fästa begränsningskabel i marken så att den ligger snyggt runt gräsmattan.

Fiskoljefri begränsningskabel med UV- och fuktbeständig beläggning

När kablar innehåller fiskolja drar de till sig skadedjur. Vi rekommenderar därför att du använder en kabel som är fri från fiskolja. Det är också viktigt att begränsningskabel har en UV- och fuktbeständig beläggning. Om en kabel inte har en UV- och fuktbeständig beläggning kommer den att torka ut med tiden. Därmed torkar isoleringen ut och begränsningskabeln blir så småningom permanent skadad. Detta leder till att din begränsningskabel slutar fungera med tiden, vilket resulterar i signalförlust. Våra begränsningskablar är därför fria från fiskolja och har en UV- och fuktbeständig beläggning.

Hur fungerar en Belrobotics robotgräsklippare med begränsningskabel?

Alla Belrobotics robotgräsklippare använder inte begränsningskabel. Kontrollera i manualen Belrobotics om din gräsklippare använder begränsningskabel. Begränsningskabeln är ansluten till robotgräsklipparens laddningsstation. Laddstationen sänder sedan ut en elektromagnetisk signal genom kabeln. Denna signal fångas upp av robotgräsklipparen och indikerar att gränsen för klippområdet har nåtts.

Installation av begränsningskabel till robotgräsklippare för Belrobotics

Du kan förlägga begränsningskabel ovan jord eller under jord. Nedgrävning av kabeln rekommenderas när gräsmattan markbereds då och då. Detta förhindrar skador på tråden. Om tråden läggs ovan jord säkras den med signalkabelhållare. Dessa är speciella pinnar som säkrar tråden i marken. Efter en tid växer gräsmattan över tråden och gör den osynlig. Det är också möjligt att undanta områden från gräsklippning. Till exempel om du har rabatter, trädrötter som sticker upp ovanför marken eller växter som robotgräsklipparen inte får nå. Då kan du avgränsa dessa zoner med extra begränsningskabel och skarvklämmor. Det finns flera sätt att hålla ett hinder borta från klippområdet. Det beror på situationen och på vilken robotgräsklippare du har. Läs i bruksanvisningen eller på robotgräsklipparens tillverkares webbplats för att se hur detta fungerar för just din robotgräsklippare.

Skapa nya skärzoner med begränsningskabel för Belrobotics

Om du har flera gräsmattor som ska klippas kan du skapa separata klippområden eller koppla ihop dessa klippområden. Om du skapar en separat klippzon måste du manuellt flytta robotgräsklipparen till det andra klippområdet. Du kan också koppla samman zoner genom att skapa en smal fil som robotgräsklipparen kan köra igenom. Hur detta fungerar finns beskrivet i bruksanvisningen till din robotgräsklippare.

Ytterligare förnödenheter

- Kabelanslutningsdon Dessa är avsedda att ansluta den gamla begränsningskabeln till den nya kabeln. Skarvklämmor kallas även kopplingar, anslutningsklämmor, kontakter eller trådanslutningar - Signalkabelhållare Signalkabelhållare används för att fästa begränsningskabeln i marken. Vanligtvis säkrar du kabeln med 1 sprint per meter, beroende på situationen. Läs bruksanvisningen till din robotgräsklippare för att vara säker. Kabelhakar kallas även pinnar, häftklamrar eller jordpluggar. Du kan enkelt beställa dessa signalkabelhållare och skarvklämmor i olika kvantiteter på produktsidan för begränsningskabel.