Begränsningskabel för Honda Miimo

Begränsningskabel för Honda Miimo används för att skapa klippzoner för din Honda Miimo robotgräsklippare.

Begränsningskabel finns i olika längder om 100 meter, 150 meter, 250 meter eller 500 meter. Det finns två olika typer av tråd. Normal skal skyddstråd är 2,7 mm tjock och är standardtråden. Extra stark begränsningskabel är 3,4 mm tjock, har mindre signalförlust och är robustare.

Minimera gnagskador med vår fiskoljefria begränsningskabel och förhindra dessutom slitage tack vare dess UV- och fuktresistenta beläggning.

Visa filter

Visar alla 14 resultat

Se alla installations- och reparationssatser här:

Begränsningskabel för Honda Miimo

Om du bestämmer dig för att ändra din trädgård, har ont om tråd för landskapsarkitektur eller flyttar, kan du behöva ny begränsningskabel. Kombinerat med skarvklämmor för att ansluta den gamla tråden till den nya, och med signalkabelhållare för att säkra tråden i gräsmattan. Lägg enkelt ut dessa klippzoner.

Fiskoljefri begränsningskabel med UV- och fuktbeständig beläggning

När kablar innehåller fiskolja drar de till sig skadedjur. Vi rekommenderar därför att du använder en kabel som är fri från fiskolja. Det är också viktigt att begränsningskabel har en UV- och fuktbeständig beläggning. Om en kabel inte har en UV- och fuktbeständig beläggning kommer den att torka ut med tiden. Därmed torkar isoleringen ut och begränsningskabeln blir så småningom permanent skadad. Detta leder till att din begränsningskabel slutar fungera med tiden, vilket resulterar i signalförlust. Våra begränsningskablar är därför fria från fiskolja och har en UV- och fuktbeständig beläggning.

Hur fungerar Honda Miimo med begränsningskabel?

Honda Miimo navigerar i trädgården med hjälp av en begränsningskabel. Denna begränsningskabel sänder en elektronisk signal med hjälp av laddstationen. Denna signal detekteras av robotgräsklipparen. På så sätt vet Honda Miimo att gränsen för klippområdet har nåtts. Korrekt installation av begränsningskabel är därför också mycket viktigt för ett bra klippresultat.

Hur läggs begränsningskabeln?

Perimeterkabel läggs ut genom att lägga kabeln runt skärområdet. Du kan gräva ner tråden eller lägga den ovan jord. Ovan jord läggs tråden på gräsmattan och säkras med speciella signalkabelhållare. Detta förhindrar att tråden förskjuts. Efter en tid kommer tråden att försvinna in i gräsmattan och du kommer inte längre att se den. Om du vill markbereda gräset då och då är det klokare att gräva ner tråden. På så sätt kommer du inte att skada tråden under markberedningen. Vanligtvis görs detta på ett djup av 5 till 10 centimeter.

Placera avgränsningsnät runt hinder?

Har du blommor, växter, utstickande trädrötter eller andra föremål som robotgräsklipparen inte får klippa över? Då måste du avgränsa dessa områden med en begränsningskabel från kanten av klippområdet. Eftersom det finns olika sätt att hålla hinder borta från marknivån rekommenderar vi att du läser bruksanvisningen till din Honda Miimo. Där förklaras det bästa sättet att lägga ut detta för din robotgräsklippare.

Skapa en ytterligare zon eller utöka befintliga zoner

Det är möjligt att skapa flera zoner där Honda Miimo kan klippa. Du kan förbinda dessa zoner med hjälp av en smal gata, eller så kan du skapa en helt ny zon. Om du har flera delar av trädgården där det finns gräsmatta, eller om du till exempel också vill klippa trädgården, kan du använda begränsningskabel till robotgräsklippare för att skapa en extra zon. Se bruksanvisningen eller webbplatsen för din robotgräsklippare för att se hur detta fungerar för Honda Miimo.

Ytterligare förnödenheter

- Kabelanslutningsdon Dessa är avsedda att ansluta den gamla begränsningskabeln till den nya kabeln. Kabelanslutningsdon kallas även för kopplingsdon, anslutningsklämmor, kontaktdon eller trådanslutningsdon - Signalkabelhållare Signalkabelhållare används för att fästa kantlinan i marken. Vanligtvis säkrar du kabeln med 1 sprint per meter, beroende på situationen. För att vara säker, kontrollera bruksanvisningen för din robotgräsklippare. Signalkabelhållare kallas även pinnar, häftklamrar eller jordpluggar. Du kan enkelt beställa dessa extra tillbehör på produktsidan för begränsningskabel.