Begränsningskabel till robotgräsklippare för Worx Landroid

Begränsningskabel för Worx Landroid kallas även för begränsningskabel eller begränsningskabel och finns i rullar om 100 meter, 150 meter, 250 meter och 500 meter. Det finns också två olika typer av kabel. Normal begräns ningstråd är 2,7 mm tjock och är standardtråden. Extra stark begränsningskabel är 3,4 mm tjock, har mindre signalförlust och är kraftigare.

Minimera gnagskador med vår fiskoljefria begränsningskabel och förhindra dessutom slitage tack vare dess UV- och fuktresistenta beläggning.

Visa filter

Visar alla 14 resultat

Visa filter

Visar alla 14 resultat

Se alla installations- och reparationssatser här:
Med extra begränsningskabel för Worx Landroid kan du enkelt skapa nya klippzoner eller utöka befintliga. Har du till exempel modifierat din trädgård och planterat ytterligare växter eller sått blommor? Då vill du inte att robotgräsklipparen ska klippa över dessa. Det är därför viktigt att exkludera dessa områden från klippområdet, och det gör du genom att använda begränsningskabel. När du vill ansluta den gamla kabeln till den nya kabeln behöver du också skarvklämmor. Signalkabelhållare behövs endast när du lägger kabeln ovanför marken, dvs. inte gräver ner den. Med dessa signalkabelhållare fixerar du kabeln i gräsmattan. Du gör detta var 50:e cm.

Fiskoljefri begränsningskabel med UV- och fuktbeständig beläggning

När kablar innehåller fiskolja drar de till sig skadedjur. Vi rekommenderar därför att du använder en kabel som är fri från fiskolja. Det är också viktigt att begränsningskabel har en UV- och fuktbeständig beläggning. Om en kabel inte har en UV- och fuktbeständig beläggning kommer den att torka ut med tiden. Därmed torkar isoleringen ut och begränsningskabeln blir så småningom permanent skadad. Detta leder till att din begränsningskabel slutar fungera med tiden, vilket resulterar i signalförlust. Våra begränsningskablar är därför fria från fiskolja och har en UV- och fuktbeständig beläggning.

Hur fungerar en robotgräsklippare med begränsningskabel och hur installerar du den?

Den begränsningskabel för Worx Landroid som du lägger ut bestämmer robotgräsklipparens klippområde. Från robotgräsklipparens laddningsstation skickas en signal som fångas upp av Worx Landroid. Denna signal talar om för robotgräsklipparen att den inte ska klippa mer här. Installationen av begränsningskabel beskrivs i robotgräsklipparens bruksanvisning eller på tillverkarens webbplats. Vanligtvis läggs kabeln ovanför marken och fästs med trådbultar var 50:e cm. Med tiden växer gräsmattan över kabeln och den syns inte längre. Det är också möjligt att gräva i tråden. Om du vill vertikalskära gräset är detta ett bättre alternativ. Detta för att undvika att skada kabeln. Vanligtvis grävs tråden ned på ett djup av 5 till 10 centimeter, beroende på hur djupt man gräver. Kontrollera bruksanvisningen för din robotgräsklippare för att vara säker.

Installera begränsningskabel runt en blomsterrabatt eller annat hinder

Har du områden i din trädgård där Worx Landroid inte får vistas? Till exempel växter, rabatter, en damm eller andra hinder? Då kan du enkelt utesluta dessa områden från klippområdet genom att lägga en slinga runt dem med begränsningstråd. Det finns flera sätt du kan lägga detta på. Hur detta fungerar för din Worx Landroid finns beskrivet i bruksanvisningen till din robotgräsklippare.

Utöka gräsklippningsområdet till att omfatta ett nytt område eller en annan del av trädgården

Det är möjligt att låta andra delar av trädgården klippas av din Worx Landroid. Du kan t.ex. koppla samman olika gräszoner genom att skapa en smal gata som robotgräsklipparen kan köra igenom, eller genom att skapa en helt ny zon och lyfta över robotgräsklipparen manuellt. Hur du skapar en extra zon eller kopplar samman zoner förklaras i manualen till din Worx Landroid.

Ytterligare förnödenheter

- Kabelanslutningsdon Dessa är avsedda att ansluta den gamla begränsningskabeln till den nya kabeln. Kabelanslutningsdon kallas även för kopplingsdon, anslutningsklämmor, kontaktdon eller trådanslutningsdon - Signalkabelhållare Signalkabelhållare används för att fästa begränsningskabeln i marken. Vanligtvis säkrar du tråden med 1 sprint per 50 cm, beroende på situationen. För att vara säker bör du läsa bruksanvisningen till din robotgräsklippare. Ledningsstift kallas även för stift, häftklamrar eller jordpluggar. Dessa skarvklämmor och signalkabelhållare kan enkelt beställas på sidan för den begränsningskabel du vill beställa.