Begränsningskabel för Ryobi Roboyagi

Begränsningskabel för Ryobi Roboyagi gör det enkelt att lägga ut klippzonerna för din robotgräsklippare. Det finns olika typer av kabel att tillgå. Den vanliga 2,7 mm begränsningskabel, den extra tjocka 3,4 mm begränsningskabel och den 5,5 mm begränsningskabel med dubbel mantel för extra skydd. Tråden finns i rullar om 100 meter, 150 meter, 250 meter och 500 meter.

Minimera gnagskador med vår fiskoljefria begränsningskabel och förhindra dessutom slitage tack vare dess UV- och fuktresistenta beläggning.

Visa filter

Visar alla 14 resultat

Visa filter

Visar alla 14 resultat

Funktion för begränsningskabel

Begränsningskabel anger vilken väg robotgräsklipparen ska följa eller vart robotgräsklipparen inte ska gå. Basstationen sänder en signal genom kabeln. När robotgräsklipparen kommer för nära begränsningskabel fångar den upp denna signal. På så sätt vet robotgräsklipparen att den har nått gränsen för klippområdet.

Fiskoljefri begränsningskabel med UV- och fuktbeständig beläggning

När kablar innehåller fiskolja drar de till sig skadedjur. Vi rekommenderar därför att du använder en kabel som är fri från fiskolja. Det är också viktigt att begränsningskabel har en UV- och fuktbeständig beläggning. Om en kabel inte har en UV- och fuktbeständig beläggning kommer den att torka ut med tiden. Därmed torkar isoleringen ut och begränsningskabeln blir så småningom permanent skadad. Detta leder till att din begränsningskabel slutar fungera med tiden, vilket resulterar i signalförlust. Våra begränsningskablar är därför fria från fiskolja och har en UV- och fuktbeständig beläggning.

Installation av begränsningskabel

Du kan lägga ut begränsningstråden på olika sätt. Först och främst kan du lägga ut begränsningstråden på gräsmattan och säkra den var 50:e cm med ett signalkabelhållare. Efter en tid kommer begränsningstråden att försvinna i gräsmattan, vilket gör den osynlig. Ett annat alternativ är att gräva ner begränsningskabel. Vi rekommenderar detta särskilt om din gräsmatta behöver markberedas. Vi rekommenderar att du gräver ner begränsningskabel 5-10 cm så att den inte skadas vid markberedning.

Skapa ytterligare en skärzon

Idag kan robotgräsklipparna från Ryobi Roboyagi vanligtvis även klippa andra klippytor. I många trädgårdar är trädgården uppdelad i olika delar. Du kan t.ex. ha en del med gräs, terrass eller plattor och sedan gräs igen. Om dessa klippzoner är sammankopplade med en gångväg kan robotgräsklipparen köra sig själv till den andra klippzonen. En annan klippzon kan också vara till exempel din trädgård. I så fall måste du själv placera robotgräsklipparen i trädgården. För att vara säker, kontrollera manualen eller webbplatsen för att ta reda på hur detta fungerar för din robotgräsklippare.