Begränsningskabel för LandXcape

Begränsningskabeln för LandXcape används för att skapa klippzoner i din trädgård. En klippzon är det område där robotgräsklipparen tillåts klippa. Vi har 2 olika typer av begränsningsslingor tillgängliga. Vi har till exempel 2,7 mm tjock och 3,4 mm tjock begränsningskabel. Den 3,4 mm tjocka begränsningskabeln är mycket starkare och har mindre signalförlust. Begränsningskabeln finns också i olika längder. Nämligen 100 meter, 150 meter, 250 meter eller 500 meter lång. På den här sidan hittar du alla typer av begränsningskabel för det här varumärket.

Visa filter

Visar alla 16 resultat

Visa filter

Visar alla 16 resultat

Se alla installations- och reparationssatser här:

Funktion för begränsningskabel

Den yttre kabeln är ansluten till basstationen och utsätts för en svag spänning. Detta gör att en elektrisk signal passerar genom begränsningskabel. Denna signal fångar upp robotgräsklipparen när den kommer för nära begränsningskabel. På så sätt hittar robotgräsklipparen alltid rätt.

Skapa en klippzon

Att skapa en klippzon är enkelt att göra själv. Du tar begränsningstråden och skapar en zon i din trädgård. Du måste fixera begränsningstråden med ett signalkabelhållare var 50:e cm. Detta säkerställer att begränsningstråden knappt är synlig och inte kan röra sig. Efter en tid kommer begränsningstråden att smälta samman med gräsmattan och bli osynlig. Ett annat sätt är att gräva ner begränsningskabel. Detta är särskilt bra om din garden trädgårdr markberedas. Vi rekommenderar att du gräver ner begränsningskabel 5-10 cm så att markberedning inte kan skada begränsningskabel. Om du ska gräva ner begränsningskabeln rekommenderar vi att du beställer 3,4 mm tjock begränsningskabel. Denna begränsningskabel har mindre signalförlust, vilket gör att robotgräsklipparen kan fånga upp signalen bättre.

Ytterligare en skärzon

Vissa trädgårdar är indelade i sektioner. Robotgräsklipparen kan enkelt köra sig själv till ett annat klippområde, men bara om de olika klippområdena är förbundna med en liten gata. Robotgräsklipparen kan inte köra sig själv till fram- och baksidan av trädgården. För det måste du flytta robotgräsklipparen själv. Mer information finns i bruksanvisningen.