Begränsningskabel universell

Universell begränsningskabel kallas även universell begränsningskabel eller universell begränsningskabel. Den används för att ange klippgränserna för robotgräsklipparen. Genom att placera begränsningskabel från robotgräsklipparens basstation längs gräsmattans kanter. Genom en signal som skickas via kabeln från basstationen vet robotgräsklipparen var den kan klippa och var den inte kan klippa.

Två olika typer av tråd finns tillgängliga. Normal skal skyddstråd är 2,7 mm tjock och är standardtråden. Extra stark begränsningskabel är 3,4 mm tjock, har mindre signalförlust och är kraftigare. Universell begränsningskabel finns i längderna 100 meter, 150 meter, 200 meter och 500 meter.

Minimera gnagskador med vår fiskoljefria begränsningskabel och förhindra dessutom slitage tack vare dess UV- och fuktresistenta beläggning.

Visa filter

Visar alla 15 resultat

Visa filter

Visar alla 15 resultat

Vad är universell begränsningskabel?

Universell begränsningskabel läggs ut längs gräsmattans kant. Kabeln fästs i gräsmattan med hjälp av signalkabelhållare. Det är speciella pinnar som används för att fästa kabeln i marken. Robotgräsklipparens basstation sänder en signal genom kabeln. Denna signal detekteras av robotgräsklipparen när den kör nära kabeln. Genom denna signal vet robotgräsklipparen att den har nått klippgränsen och börjar klippa i en annan riktning.

Fiskoljefri begränsningskabel med UV- och fuktbeständig beläggning

När kablar innehåller fiskolja drar de till sig skadedjur. Vi rekommenderar därför att du använder en kabel som är fri från fiskolja. Det är också viktigt att begränsningskabel har en UV- och fuktbeständig beläggning. Om en kabel inte har en UV- och fuktbeständig beläggning kommer den att torka ut med tiden. Därmed torkar isoleringen ut och begränsningskabeln blir så småningom permanent skadad. Detta leder till att din begränsningskabel slutar fungera med tiden, vilket resulterar i signalförlust. Våra begränsningskablar är därför fria från fiskolja och har en UV- och fuktbeständig beläggning.

Hur kan du utöka eller justera skärområdet?

Du modifierar trädgården och nu förändras klippområdet, vad händer nu? Vill du förlänga begränsningstråden för att skapa ett större klippområde? Eller har du planterat blommor och gräsklipparen bör inte klippa här alls? Då behöver du markera detta med begränsningskabel. Med hjälp av ny begränsningskabel, kabelskarvar och kabelbultar kan du enkelt förstora, förminska eller ta bort delar av klippområdet. Exakt hur du bäst lägger detta varierar från robotgräsklippare till robotgräsklippare. Läs därför bruksanvisningen till din robotgräsklippare.