Begränsningskabel för Husqvarna Automower

Det finns två olika typer av begränsningskabel för Husqvarna Automower. Normal begränsningskabel är 2,7 mm tjock och är standardkabeln. Extra stark begränsningskabel är 3,4 mm tjock, har mindre signalförlust och är kraftigare. Begränsningskabeln för Husqvarna finns i 3 olika längder. Det gör att du kan förlänga eller skapa både stora och små klippytor. Det är rullar om 100 meter, 150 meter, 250 meter och 500 meter.

Minimera gnagskador med vår fiskoljefria begränsningskabel och förhindra dessutom slitage tack vare dess UV- och fuktresistenta beläggning.

Visa filter

Visar alla 15 resultat

Visa filter

Visar alla 15 resultat

Se alla installations- och reparationssatser här:

Begränsningskabel för Husqvarna

Med begränsningskabel för Husqvarna Automower kan du enkelt utöka klippytan eller skapa en ny klippzon. Har du förändrat din trädgård? Eller har du flyttat och har ont om begränsningskabel? Vill du utöka ett befintligt område? Det kan du, eftersom det finns kontaktdon för att ansluta den nya begränsningskabeln till den gamla. Och signalkabelhållare för att fästa tråden i marken.

Fiskoljefri begränsningskabel med UV- och fuktbeständig beläggning

När kablar innehåller fiskolja drar de till sig skadedjur. Vi rekommenderar därför att du använder en kabel som är fri från fiskolja. Det är också viktigt att begränsningskabel har en UV- och fuktbeständig beläggning. Om en kabel inte har en UV- och fuktbeständig beläggning kommer den att torka ut med tiden. Därmed torkar isoleringen ut och begränsningskabeln blir så småningom permanent skadad. Detta leder till att din begränsningskabel slutar fungera med tiden, vilket resulterar i signalförlust. Våra begränsningskablar är därför fria från fiskolja och har en UV- och fuktbeständig beläggning.

Hur fungerar Husqvarna Automower med begränsningskabel?

Robotgräsklipparen styrs av signaler från begränsningskabeln. Kabeln läggs ut för att markera gränserna för klippområdet. Sedan skickar laddstationen på Husqvarna Automower en signal genom kabeln. Denna signal fångas upp av Automower. Denna signal indikerar för robotgräsklipparen att gränsen för klippområdet har nåtts, vilket får den att klippa i en annan riktning.

Lägger du ut begränsningskabeln för Automower?

Vanligtvis läggs tråden på gräset och fästs med signalkabelhållare. Efter en tid försvinner begränsningstråden in i gräsmattan och syns inte längre. Skar du någonsin din gräsmatta? Då är det klokare att gräva ner begränsningskabel så att den inte kan skadas vid markberedning. Detta görs ofta på ett djup av 5-10 cm. Djupet beror på hur djupt markberedningen är.

Undanta zoner från klippområdet?

Har du områden som inte bör klippas? Till exempel en blomsterrabatt eller en damm? Då behöver du avgränsa detta med en begränsningstråd. Du gör detta från kanten av klippområdet. Det finns olika sätt att avgränsa delar av ett klippområde. Kontrollera manualen eller webbplatsen Husqvarna för att se hur detta fungerar för din Automower.

Skapa flera zoner

Din Automower kan klippa flera områden. Vill du till exempel klippa trädgården också? Eller har du skapat en ny gräsmatta som behöver klippas? Då är det bara att skapa en ny zon. Utökning av dessa zoner görs med extra begränsningskabel för Husqvarna Automower. Hur du skapar dessa zoner kan du läsa i manualen eller på webbplatsen Husqvarna.

Ytterligare förnödenheter

- Kabelanslutningsdon Dessa är avsedda att ansluta den gamla begränsningskabeln till den nya kabeln. Kabelanslutningsdon kallas även för kopplingsdon, anslutningsklämmor, kontaktdon eller trådanslutningsdon - Signalkabelhållare Signalkabelhållare används för att fästa kantlinan i marken. Vanligtvis säkrar du kabeln med 1 sprint per meter, beroende på situationen. Se bruksanvisningen till din robotgräsklippare för att vara säker. Ledarsprintar kallas även för pinnar, häftklamrar eller jordpluggar.