Begränsningskabel för Cub Cadet

Begränsningstråd för Cub Cadet finns i olika längder. Bland annat i längderna 100 meter, 150 meter, 250 meter och 500 meter. Det finns två olika typer av tråd. Normal kant tråd är 2,7 mm tjock och är standardtråden. Extra stark begränsningskabel är 3,4 mm tjock, har mindre signalförlust och är kraftigare. För att ansluta och säkra kabeln behöver du också skarvklämmor och kabelstift. Dessa kan du beställa direkt.

Minimera gnagskador med vår fiskoljefria begränsningskabel och förhindra dessutom slitage tack vare dess UV- och fuktresistenta beläggning.

Visa filter

Visar alla 15 resultat

Visa filter

Visar alla 15 resultat

Se alla installations- och reparationssatser här:

Begränsningskabel för Cub Cadet

Begränsningskabel för Cub Cadet är den begränsningskabel som används för att avgränsa robotgräsklipparens klippområde. Är den medföljande begränsningskabeln inte tillräckligt lång? Eller vill du justera klippområdet eller skapa ett nytt klippområde och har ont om kabel? Då är begränsningskabel för Cub Cadet lösningen.

Fiskoljefri begränsningskabel med UV- och fuktbeständig beläggning

När kablar innehåller fiskolja drar de till sig skadedjur. Vi rekommenderar därför att du använder en kabel som är fri från fiskolja. Det är också viktigt att begränsningskabel har en UV- och fuktbeständig beläggning. Om en kabel inte har en UV- och fuktbeständig beläggning kommer den att torka ut med tiden. Därmed torkar isoleringen ut och begränsningskabeln blir så småningom permanent skadad. Detta leder till att din begränsningskabel slutar fungera med tiden, vilket resulterar i signalförlust. Våra begränsningskablar är därför fria från fiskolja och har en UV- och fuktbeständig beläggning.

Hur fungerar begränsningskabeln?

För att indikera för robotgräsklipparen var den får klippa behöver du en signal. Denna signal skickas från basstationen genom begränsningskabeln. Signalen fångas upp av robotgräsklipparen så att den vet att gränsen för klippområdet har nåtts och den kommer att klippa i en annan riktning.

Installation av begränsningskabel

För att installera begränsningskabel på rätt sätt rekommenderar vi att du läser bruksanvisningen som medföljer robotgräsklipparen noggrant. I allmänhet finns det två sätt att installera begränsningskabel. Du kan antingen gräva ner kabeln eller lägga den på gräsmattan. Den senare metoden är vanligast, vilket också gör det enklast att byta ut kabeln om den går sönder. Med denna metod läggs tråden på gräsmattan och säkras med signalkabelhållare. Den gamla och nya tråden kan sedan anslutas till varandra med hjälp av skarvklämmor. Dessa kan beställas direkt tillsammans med begränsningstråden.

Installations- och reparationssatser för begränsningskabel

Kompletta set för byte av begränsningskabel finns också tillgängliga. Dessa innehåller redan skarvklämmor och kabelbultar