Reparationssatser för begränsningskabel för Gardena

På den här sidan hittar du alla reparationssatser för begränsningskabel för Gardena och en kabelprovare för begränsningskabel för snabb lokalisering av kabelbrott.
Reparationsuppsättningarna för begränsningskabel finns i olika storlekar. Det finns till exempel små, medelstora och stora reparationssatser. Alla reparationssatser innehåller en kombination av kabelstift, skarvklämmor och begränsningskabel.

Innehållet i reparationssatserna:

  • Liten: 4 skarvklämmor, 5 meter kabel och 10 signalkabelhållare.
  • Mellan: 6 skarvklämmor, 10 meter begränsningskabel och 20 signalkabelhållare.
  • Stor: 8 skarvklämmor, 20 meter kabel och 40 signalkabelhållare.
Visa filter

Visa alla 5 resultat

Var har den yttre avspärrningen brutits?

Det finns två metoder för att ta reda på var begränsningstråden är trasig. Du kan kontrollera kabeln manuellt. Det gör du genom att börja vid början av begränsningskabeln nära basstationen. Kontrollera sedan hela kabeln noggrant för att se om det finns några skador eller avbrott, och om kabeln är böjd någonstans. För att snabbt hitta den trasiga delen i kabeln kan du också använda en kabeltestare. På så sätt kan du snabbt och enkelt spåra var skadan finns.

Utföra reparationen

Nu när du har lokaliserat avbrottet kan du börja reparera det. Börja med att ta bort den gamla och trasiga delen av kabeln. Det gör du genom att klippa av kabeln rejält runt avbrottet. Placera sedan en ny bit kabel på den gamla, trasiga kabelns plats. Anslut den gamla och nya kabeln med en trådkontakt genom att ta varsin ände och föra in den i trådkontakten. Tryck nu på den blå delen av blocket för att försegla blocket. Detta kommer att göra anslutningen mellan de två ledningarna. Nu när reparationen är klar kan du kontrollera signalen. Går den genom hela kabeln igen? Säkra sedan kabeln med kabelstiften och din robotgräsklippare Gardena kan fortsätta klippa.