Begränsningskabel för Yardforce

Begränsningskabel för Yardforce robotgräsklippare finns i olika utföranden. Normal begränsningskabel är 2,7 mm tjock och är standardkabeln. Extra stark begränsningskabel är 3,4 mm tjock, har mindre signalförlust och är kraftigare. Begränsningskabel för Yardforce finns i olika längder. 100 meter, 150 meter, 250 meter och 500 meter.

Minimera gnagskador med vår fiskoljefria begränsningskabel och förhindra dessutom slitage tack vare dess UV- och fuktresistenta beläggning.

Visa filter

Visar alla 14 resultat

Se alla installations- och reparationssatser här:

Begränsningskabel för Yardforce

Begränsningskabel för Yardforce kallas även för begränsningskabel eller begränsningskabel för Yardforce robotgräsklippare. Den används för att skapa robotgräsklipparens klippzoner. Vill du utöka en befintlig klippzon? Skapa nya öar som inte ska klippas? Då kan du enkelt göra detta med ytterligare Yardforce begränsningskabel. Om du vill fästa kabeln i en redan befintlig zon behöver du skarvklämmor. Dessa ansluter den gamla kabeln till den nya. Dessutom behöver du också signalkabelhållare för att säkra tråden i marken så att den inte rör sig.

Fiskoljefri begränsningskabel med UV- och fuktbeständig beläggning

När kablar innehåller fiskolja drar de till sig skadedjur. Vi rekommenderar därför att du använder en kabel som är fri från fiskolja. Det är också viktigt att begränsningskabel har en UV- och fuktbeständig beläggning. Om en kabel inte har en UV- och fuktbeständig beläggning kommer den att torka ut med tiden. Därmed torkar isoleringen ut och begränsningskabeln blir så småningom permanent skadad. Detta leder till att din begränsningskabel slutar fungera med tiden, vilket resulterar i signalförlust. Våra begränsningskablar är därför fria från fiskolja och har en UV- och fuktbeständig beläggning.

Vad är begränsningskabel och hur lägger man den?

Begränsningsslingan för Yardforce är en kabel som går från robotgräsklipparens laddningsstation längs trädgårdens gräns och tillbaka till laddningsstationen. Genom en signal som skickas av denna kabel vet robotgräsklipparen att det är här gränsen för klippområdet går. Utläggning av begränsningskabeln kan göras på flera sätt. Ofta läggs kabeln på gräset och fästs var 50:e cm med speciella pinnar. För att förhindra att tråden förskjuts. Vid någon tidpunkt försvinner denna vridning in i gräsmattan så att du inte längre ser den. Ibland rekommenderas det också att gräva i tråden 5-10 centimeter. Detta gäller särskilt när du vill markbereda gräsmattan. Markberedarens vassa stift kan skada kabeln och hindra signalen från att passera. Resultatet blir att robotgräsklipparen inte längre vet var klippområdet är. För att förhindra detta grävs kabeln ned. För att vara säker bör du läsa bruksanvisningen till din Yardforce robotgräsklippare för att se hur detta fungerar för din robotgräsklippare.

Skapa nya gräsklippningsområden med begränsningskabel

Om du förlänger trädgården, skapar en extra blomsterrabatt eller kanske planterar extra växter, måste du också utesluta dessa från klippområdet, annars kommer robotgräsklipparen att köra över dem. Dessa extra öar skapas med hjälp av en begränsningskabel, som du hittar i bruksanvisningen till din robotgräsklippare på Yardforce. Det är också möjligt att skapa andra klippzoner. Om du har flera trädgårdsområden med gräs kan du ansluta dem till varandra med begränsningskabel. Så att robotgräsklipparen hittar sin egen väg till den andra zonen. Eller så kan du skapa en andra eller tredje zon där robotgräsklipparen kan klippa. Du måste dock manuellt flytta din Yardforce till den andra zonen. Se bruksanvisningen eller webbplatsen för din robotgräsklippare för att se hur detta fungerar för din Yardforce.

Ytterligare förnödenheter

- Kabelanslutningsdon Dessa är avsedda att ansluta den gamla begränsningskabeln till den nya kabeln. Kabelanslutningsdon kallas även för kopplingsdon, anslutningsklämmor, kontaktdon eller trådanslutningsdon - Signalkabelhållare Signalkabelhållare används för att fästa kantlinan i marken. Vanligtvis säkrar du kabeln med 1 sprint per meter, beroende på situationen. Läs bruksanvisningen till din robotgräsklippare för att vara säker. Ledarstift kallas även för pinnar, häftklamrar eller jordpluggar. Dessa skarvklämmor och stift kan enkelt beställas på produktsidan för begränsningskabel.