Robotgräsklippare Knivar för WOLF-Garten Loopo

Nedan hittar du hela vårt sortiment av WOLF-Garten Loopo knivar som passar till S-serien och M-serien av WOLF-Garten Loopo. Vi rekommenderar att du byter knivar minst en gång per år. Det kan vara möjligt att göra det oftare. Detta beror på användning, säsongens storlek och om det finns många hinder på gräsmattan som stenar och kvistar.

Visa filter

Visa alla 5 resultat

Välj din typ av robotgräsklippare här:

Uppnå bästa möjliga klippresultat

WOLF-Gartens robotgräsklippare använder 2 olika typer av knivar. WOLF-Garten Loopo-knivarna för S-serien använder ett tunt och avlångt knivar som har skäreggar i båda ändarna. WOLF-Garten Loopo M-serien använder ett knivar som sträcker sig ut i 3 punkter med skärande kanter. De bästa klippresultaten uppnås med vassa knivar och en ren robotgräsklippare. Se därför till att rengöra gräsklipparen i botten och kontrollera knivarna varje månad. Obs: Stäng alltid av robotgräsklipparen när du gör detta och se upp för de vassa knivarna.

Kan du slipa knivarna för WOLF-Garten Loopo?

Är det klokt att slipa knivarna för WOLF-Garten Loopo? Det är inte rekommenderat att göra det. Men varför avråder man från detta? När du slipar en kniv blir den tunnare. Eftersom kniven blir tunnare ökar också risken för att den ska gå sönder. När kniven går sönder under klippningen kan vassa delar hamna i gräsmattan. Detta är farligt när man går barfota genom gräset. Förutom att risken för brott ökar kan bladet också bli instabilt eftersom det inte är korrekt balanserat efter slipningen. Vi rekommenderar därför att du helt enkelt byter ut bladet mot ett nytt. Ett vasst knivar skär bäst.

Byte av knivar på WOLF-Garten Loopo

Det rekommenderas att byta ut bladet minst en gång per år. Om det är nödvändigt oftare beror på hur robotgräsklipparen används, gräsmattans storlek och om det finns hinder som stenar eller kvistar på gräsmattan. Dessa hinder gör knivarna slöa snabbare eller kan leda till att delar bryts av. Exakt hur du byter ut bladet beskrivs i bruksanvisningen till din robotgräsklippare. Detta kan variera från robotgräsklippare till robotgräsklippare.

Tanken bakom en robotgräsklippare var att göra det så enkelt som möjligt. Det är därför vi gör vårt yttersta för att göra det så enkelt som möjligt för dig. Vi ser till att om du beställer din produkt före klockan fyra idag så kommer den hem till dig redan nästa arbetsdag.