Robotgräsklippare knivar för Gardena

Vi rekommenderar att du byter ut knivarna var 2:a till 3:e månad. Robotgräsklipparbladen till Gardena robotgräsklippare kan beställas i standardstål men även i en titanbelagd variant. De titanbelagda robotgräsklipparknivarna håller skärpan längre och håller längre än stålknivarna. Alla knivar levereras med matchande skruvar.

Visa filter

Resultat 1-24 av 29 resultat visas

Visa filter

Resultat 1-24 av 29 resultat visas

Alla nuvarande modeller av robotgräsklippare från Gardena använder 3 knivskarpa robotgräsklippare knivar. Dessa knivar roterar samtidigt och klipper gräset i små bitar. Med tiden blir knivarna slöa och måste bytas ut. Vi rekommenderar inte att knivarna slipas. Slipning gör knivarna tunnare och ökar risken för att de går sönder snabbt och att de trasiga bitarna hamnar på gräsmattan. Detta kan orsaka farliga situationer.

Optimala klippresultat med din robotgräsklippare

Genom att hålla gräsmattan så fri som möjligt från grenar, stenar och andra föremål minskar du risken för att knivarna blir trubbiga. Om det ändå skulle finnas ett hinder på gräsmattan fälls knivarna in automatiskt. Dessutom skär vassa knivar gräset bättre. Om knivarna är trubbiga är risken stor att grässtrån fastnar i knivarna och slungas ut ur gräsmattan. Detta skadar din gräsmatta.

Robotgräsklippare Knivar i stål eller aluminium?

Robotgräsklipparblad finns både i stål och med titanbeläggning. Standard är stålblad. De titanbelagda robotgräsklipparknivarna håller skärpan längre och är kraftigare än stålknivarna. Det är enkelt att byta knivarna på din robotgräsklippare själv genom att skruva loss knivarna med en skruvmejsel. Byt sedan ut de gamla knivarna och skruvarna mot nya knivar och skruvar. Se till att robotgräsklipparen är avstängd när du byter knivarna. Skruvarna medföljer knivarna.

Knivar beställda idag, levererade imorgon

Tanken bakom en robotgräsklippare var att göra det så enkelt som möjligt. Därför gör vi vårt yttersta för att göra det så enkelt som möjligt för dig. Våra knivsatser innehåller därför de nödvändiga skruvarna. Så du behöver inte oroa dig för det. Dessutom ser vi till att om du beställer din produkt före klockan fyra idag kommer den att vara vid din dörr redan nästa arbetsdag. Vi skickar bladen via standardpost. Så du behöver inte vänta på din beställning.