Begränsande kabel för Stihl imow

Stihl Imow Det finns två olika typer av begränsningsslingor tillgängliga för . Normal begränsningskabel är 2,7 mm tjock och är standardkabeln. Stihl imow E xtra stark begränsningskabel är 3,4 mm tjock, har mindre signalförlust och är kraftigare. Begränsningskabel för finns i olika längder. Vi har t.ex. rullar på 100 meter, 150 meter, 250 meter och 500 meter.

Minimera gnagskador med vår fiskoljefria begränsningskabel och förhindra dessutom slitage tack vare dess UV- och fuktresistenta beläggning.

Visa filter

Visar alla 15 resultat

Visa filter

Visar alla 15 resultat

Begränsande kabel för Stihl imow

Stihl imow Begränsningskabel för att markera gränsen för klippområdet. Imows basstation sänder en signal genom kabeln. Stihl imow Denna signal överförs till imow när den närmar sig. På så sätt vet robotgräsklipparen att klippgränsen har nåtts och börjar klippa i en annan riktning. Därför är det också mycket viktigt att begränsningskabeln är korrekt lagd.

Fiskoljefri begränsningskabel med UV- och fuktbeständig beläggning

När kablar innehåller fiskolja drar de till sig skadedjur. Vi rekommenderar därför att du använder en kabel som är fri från fiskolja. Det är också viktigt att begränsningskabel har en UV- och fuktbeständig beläggning. Om en kabel inte har en UV- och fuktbeständig beläggning kommer den att torka ut med tiden. Därmed torkar isoleringen ut och begränsningskabeln blir så småningom permanent skadad. Detta leder till att din begränsningskabel slutar fungera med tiden, vilket resulterar i signalförlust. Våra begränsningskablar är därför fria från fiskolja och har en UV- och fuktbeständig beläggning.

Installation av begränsningskabel

Stihl imow Tack vare begränsningstråden vet gräset var det får klippas. Det är därför viktigt att lägga ut tråden på rätt sätt. Begränsningskabeln läggs vid gräsmattans kant. Kabelns ändar går in i robotgräsklipparens laddningsstation. Kabeln fästs var femtionde centimeter med ett kabelpinne. Du kan också gräva ner kabeln, vilket är en bra idé när du markbereder gräsmattan för att undvika att skada kabeln. För ytterligare anvisningar, se bruksanvisningen till din robotgräsklippare.

Skapa ytterligare zoner eller justera skärområden

Har du områden i gräsmattan som inte bör klippas? Då måste du ange detta för robotgräsklipparen så att den vet att den inte ska åka dit. Det gör du genom att lägga en slinga med begränsningskabel runt området. Från gräsmattans kant lägger du en begränsningskabel mot hindret, lägger den runt hindret och lägger sedan kabeln på samma sätt tillbaka till gräsmattans kant. Du kan också utöka zonerna; ska du till exempel utöka gräsmattan? Då behöver klippområdet också förstoras. Du kan lägga en ny bit av begränsningstråden runt den nya delen av gräsmattan. Du klipper sedan av den gamla kabeln och ansluter den gamla och nya kabeln med skarvklämmor.

Anslutningskontakt och skarvklämmor

Trådpinnar Signalkabelhållare är speciella pinnar för att fästa begränsningstråd i marken. Sätt i en påle var femtionde centimeter, du behöver fler i böjar. Pinnar kallas även för pinnar, häftklamrar eller jordkrokar. Skarvklämmor Kopplar ihop två separata ledningar med varandra. De kallas även kontaktdon, terminaler eller kontaktdon.