Begränsningskabel för WOLF-Garten Loopo

Begränsningskabel för WOLF-Garten Loopo används för att markera gränserna för klippområdet. Tack vare signalen som går genom kabeln vet robotgräsklipparen att den inte får klippa där. Det finns också två olika typer av kabel. Normal kant tråd är 2,7 mm tjock och är standardtråden. Extra stark begränsningskabel är 3,4 mm tjock, har mindre signalförlust och är robustare. Begränsningskabel finns i längder om 100 meter, 150 meter, 250 meter och 500 meter.

Minimera gnagskador med vår fiskoljefria begränsningskabel och förhindra dessutom slitage tack vare dess UV- och fuktresistenta beläggning.

Visa filter

Visar alla 14 resultat

Visa filter

Visar alla 14 resultat

Se alla installations- och reparationssatser här:

Hur fungerar begränsningskabeln?

Med en begränsningskabel för Wolf-Garten Loopo anger du gränserna för klippområdet. På så sätt vet robotgräsklipparen var den får och inte får klippa. Begränsningskabeln läggs från basstationen runt gräsmattan med öglor runt områden som inte ska klippas. Basstationen skickar sedan en signal genom kabeln. Denna signal uppfattas av robotgräsklipparen och det är på detta sätt den vet att den har nått klippgränsen. Robotgräsklipparen börjar då klippa i en annan riktning.

Fiskoljefri begränsningskabel med UV- och fuktbeständig beläggning

När kablar innehåller fiskolja drar de till sig skadedjur. Vi rekommenderar därför att du använder en kabel som är fri från fiskolja. Det är också viktigt att begränsningskabel har en UV- och fuktbeständig beläggning. Om en kabel inte har en UV- och fuktbeständig beläggning kommer den att torka ut med tiden. Därmed torkar isoleringen ut och begränsningskabeln blir så småningom permanent skadad. Detta leder till att din begränsningskabel slutar fungera med tiden, vilket resulterar i signalförlust. Våra begränsningskablar är därför fria från fiskolja och har en UV- och fuktbeständig beläggning.

Ta bort en blomsterrabatt eller växter från klippområdet

Ska du anlägga nya rabatter eller områden med växter och förändrar detta klippområdet? Då måste du ta bort dem från klippområdet med hjälp av begränsningskabel för Wolf Garten Loopo. Från gräsmattans kant lägger du en slinga med begränsningskabel runt det område som behöver tas bort från klippområdet, t.ex. en damm, blomsterbädd eller växt. Du återansluter denna slinga till den begränsningskabel som löper runt gräsmattan. Exakt hur det fungerar och hur det ska läggas ut finns i bruksanvisningen för WOLF-Garten Loopo.

Öka skärytan

Att öka skärområdet fungerar på ungefär samma sätt som att ta bort en sektion från skärområdet. Du klipper av den gamla tråden och tar bort den del som inte längre behövs. Sedan lägger du den nya begränsningskabeln från den gamla kabeln runt den nya delen av gräsmattan. Du kopplar ihop den gamla och den nya kabeln med hjälp av skarvklämmor.

Ytterligare förnödenheter

När du lägger ut begränsningskabel behöver du ytterligare 2 saker: Signalkabelhållare och skarvklämmor. Signalkabelhållare är speciella pinnar som du kan använda för att fästa tråden i marken. På så sätt kan kabeln inte röra sig utan ligger stadigt på plats. Du behöver också skarvklämmor. Dessa skarvklämmor är gjorda för att ansluta gammal och ny kabel.