Begränsningskabel för Viking imow

Perimetertråd för Viking imow används för att skapa, justera eller utöka skärzonerna för imow.
Två olika typer av tråd finns tillgängliga. Normal kant tråd är 2,7 mm tjock och är standardtråden. Extra stark per imeterkabel är 3,4 mm tjock, har mindre signalförlust och är robustare. Tråden finns i längder om 100 meter, 150 meter, 250 meter och 500 meter.

Minimera gnagskador med vår fiskoljefria begränsningskabel och förhindra dessutom slitage tack vare dess UV- och fuktresistenta beläggning.

Visa filter

Visar alla 14 resultat

Visa filter

Visar alla 14 resultat

Begränsningskabel för Viking imow

Begränsningssladd för Viking imow används för att markera gränserna för klippområdet. En signal skickas via kabeln från imowens laddningsstation. Denna signal indikerar för robotgräsklipparen att den inte ska klippa längre när den närmar sig. Imowen svänger sedan i en annan riktning för att fortsätta klippa där. Det är därför viktigt att begränsningskabeln läggs ut på rätt sätt.

Fiskoljefri begränsningskabel med UV- och fuktbeständig beläggning

När kablar innehåller fiskolja drar de till sig skadedjur. Vi rekommenderar därför att du använder en kabel som är fri från fiskolja. Det är också viktigt att begränsningskabel har en UV- och fuktbeständig beläggning. Om en kabel inte har en UV- och fuktbeständig beläggning kommer den att torka ut med tiden. Därmed torkar isoleringen ut och begränsningskabeln blir så småningom permanent skadad. Detta leder till att din begränsningskabel slutar fungera med tiden, vilket resulterar i signalförlust. Våra begränsningskablar är därför fria från fiskolja och har en UV- och fuktbeständig beläggning.

Installation av begränsningskabel

Hur du bäst lägger ut begränsningskabel för din imow hittar du i robotgräsklipparens bruksanvisning. Kabeln läggs vid gräsmattans kanter och löper i slingor runt eventuella rabatter. Kabelns ändar ansluts till robotgräsklipparens basstation. Du kan lägga kabeln ovanför marken och säkra den med signalkabelhållare. Eller så kan du gräva ner kabeln. Fördelen med att lägga kabeln ovanför marken är att du enkelt kan ta bort, justera eller reparera kabeln när det behövs.

Öka, minska eller justera skärytan

Ska du förstora, förminska eller ändra skärområdet? Då måste du omplacera begränsningskabeln för detta ändamål. Du kan enkelt klippa av den gamla kabeln och ansluta den nya kabeln till den med hjälp av skarvklämmor.

Anslutningskontakt och skarvklämmor

Trådpålar Trådpålar är speciella krokar som används för att fästa begränsningstråd i marken. En påle placeras var femtionde centimeter, i böjar behövs fler för att få en tät böj. Signalkabelhållare kallas även för jordpinnar eller jordkrokar. Skarvklämmor Kopplar ihop två separata trådar med varandra. De kallas även kopplingsstycken eller kontaktdon.