Robotgräsklippare knivar för Robomow

Robotgräsklipparna Robomow har kraftiga och robusta knivar. Modellerna RX och RT använder en annan typ av kniv än modellerna RC, TC, MC, RS och MS. Med nya och vassa knivar får du bästa möjliga klippresultat.

Nedan hittar du hela vårt sortiment av Robomow knivar som passar till gräsklipparna Robomow av ovan nämnda modeller. Beroende på användning rekommenderar vi att alla knivar byts ut varje säsong. På så sätt bibehåller du ett optimalt klippresultat.

Visa filter

Resultat 1-24 av 25 resultat visas

Visa filter

Resultat 1-24 av 25 resultat visas

Uppnå ett optimalt klippresultat

Det finns olika typer av Robomow knivar som används. RX-modellerna har ett rakt, avlångt knivar med skäreggar i båda ändar. Modellerna RC, TC, MC, RS och MS använder ett större knivar med 3 skäreggar som löper i spetsar. Modellerna RC, TC och MC använder 1 sådant knivar i mitten av klipparens undersida. RS- och MS-modellerna använder 2 sådana knivar på sidorna av robotgräsklipparens botten.

Robomow slipa knivar?

Är det klokt att slipa robotgräsklipparens knivar? Vi rekommenderar inte att du slipar Robomow knivar. Det finns två skäl till detta. För det första blir bladet tunnare när du slipar det. Detta gör det också mer sannolikt att det går sönder. Om bladet sedan träffar en kvist eller sten i gräsmattan kan delar av bladet brytas av och hamna i gräsmattan. Detta är farligt, särskilt om någon går barfota genom gräset. Dessutom kan ett skadat och trubbigt knivar skada gräsmattan. För det andra blir bladet obalanserat när du slipar det. Detta kan leda till att det blir obalanserat under klippningen och skadar Robomow.

Robomow byte av knivar

Vi rekommenderar att du byter ut knivarna på Robomow minst en gång per år. På så sätt får du nya och vassa knivar varje år, vilket ger ett optimalt klippresultat. Knivarna är enkla att byta ut själv. Exakt hur det fungerar för din modell Robomow hittar du i bruksanvisningen till din robotgräsklippare.

Tanken bakom en robotgräsklippare var att göra det så enkelt som möjligt. Det är därför vi gör vårt yttersta för att göra det så enkelt som möjligt för dig. Vi ser till att om du beställer din produkt före klockan fyra idag så kommer den hem till dig redan nästa arbetsdag.