Begränsningskabel för Bosch Indego

Begränsningskabel till Bosch Indego finns i rullar om 100 meter, 150 meter, 250 meter och 500 meter. Två olika typer av tråd finns att tillgå. Normal kant tråd är 2,7 mm tjock och är standardtråden. Extra stark begränsningstråd är 3,4 mm tjock, har mindre signalförlust och är kraftigare.

Minimera gnagskador med vår fiskoljefria begränsningskabel och förhindra dessutom slitage tack vare dess UV- och fuktresistenta beläggning.

Det finns även kontaktdon för att ansluta den gamla kabeln till den nya. Och det finns speciella kabelstift som fixerar kabeln i marken så att den inte rör sig.

Visa filter

Visar alla 14 resultat

Se alla installations- och reparationssatser här:

Begränsningskabel för Bosch köp Indego

Har du gjort om din trädgård? Har du ont om begränsningskabel? Eller vill du att din Bosch Indego även ska klippa andra delar av gräsmattan? Då är det bara att utöka zonerna med ytterligare begränsningskabel.

Fiskoljefri begränsningskabel med UV- och fuktbeständig beläggning

När kablar innehåller fiskolja drar de till sig skadedjur. Vi rekommenderar därför att du använder en kabel som är fri från fiskolja. Det är också viktigt att begränsningskabel har en UV- och fuktbeständig beläggning. Om en kabel inte har en UV- och fuktbeständig beläggning kommer den att torka ut med tiden. Därmed torkar isoleringen ut och begränsningskabeln blir så småningom permanent skadad. Detta leder till att din begränsningskabel slutar fungera med tiden, vilket resulterar i signalförlust. Våra begränsningskablar är därför fria från fiskolja och har en UV- och fuktbeständig beläggning.

Hur fungerar en Bosch Indego med begränsningskabel?

Bosch Indego hittar sin väg med hjälp av begränsningsslingor. Denna begränsningskabel läggs runt klippområdet. En signal skickas genom kabeln från robotgräsklipparens laddningsstation. Denna signal indikerar för Bosch Indego att detta är gränsen för klippområdet, vilket får den att klippa i en annan riktning. Förläggningen av kabeln sker vanligtvis ovan jord. Särskilda signalkabelhållare används. Dessa är ett slags pinnar. Trädgården avgränsas med kabeln, säkras och återansluts sedan till laddstationen. Om du vill skona gräset är det klokt att gräva ner begränsningskabeln. Genom att gräva ner kabeln kan du inte skada den med den vassa krattan. För att vara säker bör du kontrollera bruksanvisningen för din Bosch Indego robotgräsklippare för att se hur detta fungerar för din robotgräsklippare.

Placera avgränsningsnät runt hinder?

Naturligtvis vill du inte att robotgräsklipparen ska köra över dina blommor eller växter. För att förhindra detta kan du sätta upp en begränsningstråd runt dessa områden. Detta gäller även utstickande trädrötter eller andra hinder som Bosch Indego kan stöta på under klippningen. Eftersom det finns olika sätt att ta bort hinder från ett klippområde rekommenderar vi att du läser bruksanvisningen till din robotgräsklippare.

Skapa flera zoner för robotgräsklipparen Bosch Indego

De flesta robotgräsklippare idag kan också hantera flera zoner. Du kan t.ex. skapa flera zoner för att även klippa trädgården på framsidan eller baksidan. Att utöka zoner eller skapa en ny klippzon görs enkelt med hjälp av begränsningskabel. Genom att lägga ut en smal begränsningskabel kan robotgräsklipparen automatiskt hitta vägen till den andra klippzonen. När du skapar en lös klippzon måste du flytta robotgräsklipparen manuellt. För att vara säker, kontrollera manualen för Bosch Indego för att se hur det fungerar att skapa flera zoner för robotgräsklipparen.

Ytterligare förnödenheter

- Kabelanslutningsdon Dessa är avsedda att ansluta den gamla begränsningskabeln till den nya kabeln. Kabelanslutningsdon kallas även för kopplingsdon, anslutningsklämmor, kontaktdon eller trådanslutningsdon - Signalkabelhållare Signalkabelhållare används för att fästa kantlinan i marken. Vanligtvis säkrar du kabeln med 1 sprint per meter, beroende på situationen. Se bruksanvisningen till din robotgräsklippare för att vara säker. Ledarsprintar kallas även för pinnar, häftklamrar eller jordpluggar.