Worx Robotgräsklippare knivar Landroid M500 WR900E

Landroid robotgräsklippare använder 3 roterande knivar med skäreggar på båda sidor av bladen. Dessa knivar är tillverkade av 0,6 mm massivt stål och är därför mycket starka. Det finns även 0,6 mm titanblad som är mer robusta och därför håller längre. Dessa knivar är fästa på ett klippblock och klipper gräsmattan tillsammans. Proportionell klippning är endast möjlig när knivarna på Worx Landroid M500 WR900E robotgräsklippare är vassa. Se därför till att gräsmattan är fri från små hinder och byt ut knivarna när de är gamla och utslitna.

Visa filter

Visar alla 15 resultat

Visa filter

Visar alla 15 resultat

Worx Byte av knivar på gräsklippare

Stålblad behöver bytas ut efter i genomsnitt 2 månader, medan titanblad håller i upp till 3 månader. Kontrollera bladets skick varje månad för att se om de är trubbiga och utslitna. Om så är fallet kan du byta ut dem själv. Robotgräsklipparens knivar är fästa vid klippblocket med skruvar som du måste lossa med en skruvmejsel. När du köper nya Worx Landroid M500 WR900E robotgräsklippare knivar ingår även nya skruvar, som du bör byta ut samtidigt som bladen. I robotgräsklipparens bruksanvisning står det exakt hur du byter ut knivarna.

Optimalt skärresultat

Hur ofta du bör byta ut knivarna beror naturligtvis på hur gräsmattan ser ut, men också på hur robotgräsklipparen ser ut. Regelbunden klippning gör att smuts och lera samlas under gräsklipparen. Vi rekommenderar att du rengör detta så att gräsmattan klipps jämnt. Håll även basstationen fri från smuts. När den är smutsig kan robotgräsklipparen inte köra in i den ordentligt. Det som gör robotgräsklipparens jobb enklare är att ta bort små hinder i gräsmattan. Tänk på stenar eller kvistar. Allt detta säkerställer optimala klippresultat från Worx Landroid M500 WR900E